FC Twente Vrouwen door Barcelona uitgeschakeld in Champions League

FC Twente Vrouwen is voor het tweede jaar op rij uitgeschakeld in de tweede ronde van de Champions League. Na de 1-0 nederlaag in Barcelona van vorige week, was die ploeg vanavond in Enschede met 4-0 veel te sterk.
Twente begon nog wel goed aan de wedstrijd en was vooral via Ellen Jansen een paar keer gevaarlijk. Het was echter Barcelona dat op voorsprong kwam. Na ruim een kwartier scoorde Torrejon met het hoofd uit een hoekschop en was het al zo goed als gedaan met de kansen van Twente. Een paar minuten voor rust waren die helemaal verdwenen. Andressa Alves schoot de 0-2 binnen en dus moest Twente vier keer scoren om door te gaan.
Direct na rust was Barcelona de betere ploeg. Hermoso probeerde het, maar zag Lorsheyd redding brengen en even later was de Spaanse opnieuw dicht bij een treffer. Ze kon echter net niet bij een voorzet van Alexia. Aan de andere kant probeerde Renate Jansen het met een schot, maar Panos kon pakken. Hermoso probeerde het nog een keer, maar opnieuw was Lorsheyd een sta in de weg. Latorre scoorde even later wel, ze kopte binnen uit een voorzet van Nguessan. Laatstgenoemde maakte even later ook nog de 0-4 en dat was ook de eindstand.

FC Twente - FC Barcelona 0-4

0-1 Torrejon (18)
0-2 Andressa Alves (38)
0-3 Latorre (79)
0-4 Nguessan (86)
Arbiter: Mitsi (Gri)
Geel: Andressa Alves, Worm
FC Twente: Lorsheyd; Roetgering (Darnoud/87), Kerkdijk, Waldus, Worm; Onzia, Roord, Munsterman; Beerensteyn (Bakker/58), E. Jansen, R. Jansen (Ellouzi/81).
FC Barcelona: Panos; Torrejon, Ruth, Røddik, Ouahabi; Garcia (Latorre/57), Unzue (Gemma/71), Melanie, Alexia (Nguessan/62); Andressa Alves, Hermoso.