nieuws

Kinderen De Zegge in Almelo weer naar school na 'saunavrij'

Leerlingen van De Zegge in Almelo gaan weer naar school
Leerlingen van De Zegge in Almelo gaan weer naar school
De leerlingen van de Almelose basisschool De Zegge, die gisteren en dinsdag 'saunavrij' kregen, kunnen weer naar school.
Vanwege problemen met de klimaatbeheersing hadden lokalen zulke hoge temperaturen dat lesgeven niet meer kon. De school heeft al jaren last van wisselende temperaturen. 
Volgens directrice José Oosterveld is de temperatuur in het gebouw aan de Apollolaan met 22 graden Celsius weer 'werkbaar'. Ze geeft wel aan dat het probleem zich lijkt te hebben verplaatst naar de naastgelegen school Roets. Die school wil daar echter niets over kwijt.

Meten
Momenteel is het nog een drukte van belang, zegt Oosterveld. "De gemeente is druk met meten. Ze weten wel wat de oorzaak is, maar nog niet hoe ze de temperatuur kunnen optimaliseren."
Om er zeker van te zijn dat het klimaat acceptabel is, heeft de directrice gisteravond laat nog een check gedaan en gemaild naar de ouders. Toen was het 24 graden. "Het is te doen, maar ik heb ouders geadviseerd de kinderen in laagjes te kleden."

Pepernoten

Ouders hebben alleen maar begripvol gereageerd, zegt de directrice. En de kinderen zijn blij dat ze weer naar school kunnen. "Ze staan nu pepernoten te bakken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.