nieuws

Jeugdlintje voor Bente uit Enschede na vele werk voor eenzame kinderen met kanker

De zestienjarige Bente Vaanhold heeft vanmiddag een jeugdlintje ontvangen voor haar grote inzet voor eenzame kinderen met kanker. De gemeente Enschede hoopt hiermee andere kinderen ook te stimuleren hetzelfde te doen.
Bente spant zich zoveel in voor deze doelgroep omdat ze zelf ervaringsdeskundige is. Toen zij ziek was, voelde ze zich ook eenzaam. Daarom brengt ze dit nu extra onder de aandacht. Verder geeft ze ook voorlichting bij het Leger des Heils en Humanitas en begeleidt ze mensen bij deze organisaties.
"Zelf vind ik niet echt dat het heel veel voorstelt", zei Bente vlak nadat ze het lintje had ontvangen van burgemeester Onno van Veldhuizen.

Verrassing
Dat Bente een lintje kreeg, kwam voor haar als een grote verrassing. "Mijn ouders hebben mij er een beetje ingeluisd. Ik denk dat als ze mij verteld hadden wat er aan de hand was, dat ik ook niet mee was gegaan. Ik houd er persoonlijk niet zo van. Maar het is wel een hele leuke verrassing."

Diepere betekenis

Met dit lintje hoopt de gemeente dus dat het besef bij de jongeren in de gemeente groeit om zich in te zetten voor de samenleving. Wanneer ze dit jong beseffen, hoopt de gemeente dat ze een actieve inwoner van de samenleving worden en blijven.
Burgemeester Van Veldhuizen genoot ook van het uitreiken van het lintje. "Het is altijd bijzonder. Het is goed om de goede dingen met elkaar te vieren en tegen het licht te houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.