nieuws

Janet S. in tranen tijdens rechtszaak chaletmoord, advocaat pleit voor vrijspraak

Janet S. heeft opnieuw ontkend zakenman Ton Kuijf om het leven te hebben gebracht in een chalet in Ermelo. De vrouw was vanmiddag in tranen tijdens de zitting in de rechtbank Zutphen, waar het Openbaar Ministerie twintig jaar cel en tbs tegen haar eiste.Â
S. zegt niets met de dood van Kuijf te maken te hebben gehad, maar bekende wel betrokken te zijn geweest bij het verbergen van het lijk, de brandstichting en het verwijderen van bewijsmateriaal. Volgens haar is medeverdachte Youri B. verantwoordelijk door de dood van Kuijf. 

Vrijspraak

Advocaat Szymkowiak van de Kampense S. bepleitte vandaag dat ze moet worden vrijgesproken van moord. Hij vindt dat de bewijsvoering rammelt. 
"Er is geen hele film, slechts fragmenten. Nergens blijkt uit dat Janet een mes heeft vastgehad, of een bijl. Het bewijs schiet te kort", zei de advocaat

Onbetrouwbaar

Szymkowiak noemde daarnaast de verklaring van medeverdachten 'onbetrouwbaar'. "Welk écht bewijs is er dat mijn cliënt het heeft gedaan?" vroeg de advocaat zich af tijdens de zitting. "Het OM baseert zich met name op het relaas van Youri, maar dat klopt van geen kant." 
Szymkowiak doelt dan bijvoorbeeld op de verklaring van Youri over hoe S. op het slachtoffer zou hebben ingehakt met een bijl. "Hij zegt dat Janet op de borst van hem sloeg, maar daar zijn alleen verwondingen geconstateerd van een mes", aldus de advocaat. 

Niet gek

Over uitlatingen van het OM dat Janet S. een psychische stoornis zou hebben, zei haar advocaat: "Als je iets geks dóet, betekent dat niet dat je gek bént."
Volgens de advocaat is S. bij voorbaat al veroordeeld, onder meer door verhalen in de media. 

Woorden Janet S.

Het laatste woord was vandaag voor Janet S. zelf. Zij begon haar verhaal met de woorden dat ze het heel erg vindt voor voor de nabestaanden. 
"Mijn betrokkenheid bij de brandstichting en dergelijke kan ik niet terugdraaien, en dat vind ik erg", zei S. Maar de echte dader zit volgens haar thuis, verwijzend naar medeverdachte Youri B. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.