College Twenterand wil nieuw zwembad in Vriezenveen-Noord

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Twenterand ligt, dan wordt er in Vriezenveen-Noord een nieuw overdekt zwembad gebouwd. Dit zwembad moet het huidige zwembad De Stamper vervangen.

De gemeenteraad had gevraagd of het college de financiële haalbaarheid van een nieuwe zwembad in Vriezenveen-Noord of -Zuid wilde onderzoeken.

Verandering van mening

In april van dit jaar stelde het college nog voor om een nieuw zwembad op de plek van zwembad en sporthal De Stamper te bouwen. Het college veranderde van mening na een raadsdebat en -vergadering.

Wethouder Van Abbema: "We hebben heel goed geluisterd naar wat er toen gezegd is. Uit de beraadslagingen bleek namelijk dat de gemeenteraad het aantal bezoekers zwaarder vond wegen dan de combinatie van een sporthal en zwembad op één locatie."

'Zorgvuldige afweging'

Ook vond de gemeenteraad dat het nieuwe bad meer 'met het gezicht naar Twenterand' moet komen te liggen. "Na een zorgvuldige afweging van deze uitgangspunten en de uitkomsten van het onderzoek kwamen wij als college tot de keuze voor Vriezenveen-Noord voor een nieuw overdekt zwembad," aldus Van Abbema.

Zwembad De Zandstuve in Vroomshoop blijft in het voorstel bestaan naast het nieuwe zwembad.

Meer over dit onderwerp:
Vriezenveen cultuur Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren