nieuws

Zeilschip De Tukker maakt 'doorstart' met Deventer als thuishaven

Zeilschip De Tukker maakt een doorstart en gaat opnieuw varen voor en met jongeren met problemen. De gemeente Deventer geeft het schip het komende jaar een plek in het havengebied, waar een programma wordt aangeboden aan jongere, problematische 'thuiszitters'.
Stichting Raster voert dat programma uit in samenwerking met onder meer het ROC en Tactus. Het is de bedoeling dat het programma in een jaar jongeren weer naar school of aan het werk helpt.
Het schip is in januari 2014 door een combinatie van omstandigheden uit de vaart gehaald en verkocht aan een werf in Harlingen. Kort daarna werd de Stichting Varen met Zeilschip De Tukker opgericht. Die stichting moest alles in het werk te stellen om het schip in eigendom te verkrijgen en te renoveren. De missie: het schip uiteindelijk weer beschikbaar stellen voor trainingen van jongeren op zee. 
De stichting heeft nu - met medewerking van de werf - het schip per november 2016 voor een periode van een jaar gehuurd met de optie tot koop. Het schip komt op 25 november aan in Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.