nieuws

Rechtbank: geen bewijs dat Deventer vader gezin terroriseerde

Rechtspraak
Rechtspraak
Volgens de rechtbank in Zwolle is niet vast komen te staan dat een 50-jarige vader uit Deventer jarenlang zijn gezin terroriseerde. Wel staat vast dat de man vorig jaar zijn partner bedreigde en dat hij zijn beide zoontjes een aantal keren in het gezicht sloeg. De man krijgt daarvoor een werkstraf opgelegd van 180 uur, met daarnaast een voorwaardelijke celstraf van een half jaar.
Gedurende de proeftijd van drie jaar mag de man geen contact opnemen met zijn inmiddels ex-partner en zoontjes, terwijl hij zich ook moet laten behandelen bij een instelling.

Tiran

De vrouw deed aangifte: een aangifte die vol stond van geweld door haar ex. Die zou haar hele leven als een tiran beheerst hebben en haar bijvoorbeeld hebben opgedragen hoe ze zich moest kleden en gedragen.
Ook zou hij haar mishandeld hebben en ontucht gepleegd hebben met hun zoontjes. De rechtbank heeft daarvan geen bewijs kunnen vinden. De man gaf tijdens zijn strafzaak twee weken geleden aan dat hij wel eens aan de geslachtsdelen van zijn zoontjes zat, maar daar was volgens de man niets verkeerds aan, hij deed alleen een inspectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.