nieuws

Rechter geeft Deventer gelijk: nieuwe vergunning seksclub terecht geweigerd

Club Isabelle achter het station in Deventer
Club Isabelle achter het station in Deventer
De gemeente Deventer heeft terecht geweigerd een nieuwe vergunning voor seksclub Isabelle af te geven. Dat heeft de bestuursrechter bepaald in een zaak die door de exploitant van de seksclub was aangespannen.Â
De gemeente weigerde begin dit jaar een nieuwe vergunning af te geven, omdat het Landelijk Bureau Bibob na onderzoek de conclusie trok dat in de club aan de Oosterstraat criminele activiteiten werden gepleegd. 
De gemeente weigerde dus een nieuwe vergunning te geven, legde een dwangsom op en de club moest de deuren sluiten. De eigenaar stapte naar de rechter met een verzoek om voorlopig geopend te kunnen blijven. Maar de rechter wees dat verzoek af en in april werd de club gesloten.

Bestuursrechter moet er aan te pas komen

De bestuursrechter boog zich vervolgens over de zaak. Volgens de eigenaar heeft de gemeente onterecht geweigerd om een nieuwe vergunning af te geven. Ook is de last onder dwangsom onterecht opgelegd, aldus de eigenaar.
Maar de bestuursrechter ziet dat anders en heeft bepaald dat de gemeente volgens de regels heeft gehandeld. De eigenaar kan bij de Raad van State proberen alsnog gelijk te krijgen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.