nieuws

FC Twente kan weer beroep doen op Ede, Trajkovski tot winterstop uitgeschakeld

Aankomende zondag neemt FC Twente het in eigen huis op tegen FC Utrecht en daarin kan trainer Rene Hake weer een beroep doen op Chinedu Ede. De aanvaller is nagenoeg hersteld van zijn rugblessure, die hij drie weken geleden tijdens een warming-up in De Grolsch Veste opliep.
De Enschedeërs moeten het voorlopig wel stellen zonder Dejan Trajkovski. De huurling van NK Domzale brak vorige week bij zijn debuut voor het nationale elftal van Slovenië zijn sleutelbeen en zit waarschijnlijk tot de winterstop aan de kant. Trainer Rene Hake wilde nog niet kwijt wie de plaats van de verdediger zal gaan innemen. Hoogstwaarschijnlijk zal dat Jeroen van der Lely zijn. 
Aanvoerder Stefan Thesker, die de laatste weken een solide verdedigingsduo vormt met Peet Bijen, heeft gemengde gevoelens over de afgelopen interlands: "Zo'n interlandperiode is altijd goed als je spelers hebt die een blessure hebben opgelopen, want dan heb je weer even de tijd om te regenereren", vertelt hij. "Maar er komen altijd weer nieuwe blessures bij, zoals Trajkovski nu. Dat is altijd wel een beetje jammer. Ik heb het gevoel dat elke interlandperiode iets gebeurt bij ons en dat is niet echt lekker."
Thesker nam bij de laatste oefenwedstrijd tegen VFL Bochum de plaats van Trajkovski in, maar hij denkt niet dat hij de linksbackpositie ook komende zondag in zal vullen. "Dat was volgens mij eenmalig en een beetje als oplossing omdat Jeroen (van der Lely, red.) niet de hele wedstrijd kon spelen. Als het nodig is, ga ik het doen maar eigenlijk speel ik liever in het centrum."

Revanche

De ploeg uit Enschede kwam FC Utrecht dit seizoen al tegen in het bekertoernooi en werd toen op een ongelukkige manier uitgeschakeld. "We hebben het gevoel dat we iets goed te maken hebben, want dat we toen verloren waren we niet tevreden over. Dat proberen we zondag weer te herstellen", aldus Thesker. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.