nieuws

Giethoorn verzacht met benefietconcert ellende van punterbouwer Wildeboer

"Hartverwarmend", zo reageert een zoon van punterbouwer Wildeboer uit Giethoorn op het benefietconcert dat vandaag voor de familie wordt gehouden. Hun punterloods werd eind september door brand verwoest.
In Kulturhus de Eendracht treden verschillende muziekgroepen op. Bezoekers kunnen een vrije gift in een bus storten. "Ook al is het een druppel op de gloeiende plaat, we willen zo de ellende van de familie wat verzachten", zegt Albert Oost van het organisatiecomité.
De brand legde het hele bedrijf in de as, en er gingen ook persoonlijke spullen verloren. Dat had niet alleen een grote impact op de punterbouwer maar ook op de Gieterse gemeenschap. "Mijn man had er 47 jaar gewerkt en was er ondersteboven van. Hij durfde de eerste dag na de brand niet langs het bedrijf te gaan", zegt één van de bezoekers. 
De tussenstand van de inzamelactie bedroeg voor het concert 970 euro. Dit loopt dus vandaag op. "Het gaat niet enkel om het geld, het gaat vooral om de warmte van de mensen", zegt Albert Oost. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.