nieuws

Vogelshow in Lettele gaat zonder kwartels gewoon door

Het was even spannend in verband met de vogelgriep, maar een grote vogelshow in Lettele is dit weekend gewoon doorgegaan. Wel werden uit voorzorg kwartels en rallen geweerd.Â
Desondanks waren er in café-restaurant Spikker in Lettele 455 vogels bijeen. De kanaries, tropische vogels, parkieten en duiven zijn niet vatbaar voor de vogelgriep. Dat is wel het geval bij kwartels en rallen, reden waarom deze niet welkom waren. In Nederland zijn tentoonstellingen met watervogels en sierpluimvee voorlopig verboden.
"Balen, heb je het hele jaar hiervoor gekweekt en dan hoor je op het laatste moment dat het niet doorgaat. Maar je doet er niets aan, volgend jaar beter", reageert een kwartel-liefhebber. De overige kwekers hadden in aanloop naar de tentoonstelling hun bedenkingen maar waren gerustgesteld door de genomen maatregelen.
"En als de vogelgriep hier in de buurt uitbreekt, hebben we nog vier uur de tijd om onze vogels naar huis te brengen. Het valt allemaal wel mee", zegt een kweker. De show werd georganiseerd door vogelvereniging "Ons Genoegen" uit Lettele in samenwerking met de Heetense Vogelvrienden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.