Voetbalsters PEC Zwolle geven eerste overwinning uit handen

Esmee de Graaf
De voetbalsters van PEC Zwolle wachten ook na de tiende speelronde nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij ADO Den Haag leek de eerste zege in de maak, maar door twee late Haagse treffers stond de ploeg van Carin Bakhuis wederom met lege handen, 4-3.
Net als vorige week tegen Telstar leverde PEC Zwolle een sterke eerste helft af, want na ruim twintig minuten zaten de bezoekers op rozen. Eerst zorgde Nieuwland met een eigen doelpunt voor de 0-1 en even later verdubbelde De Graaf de marge, 0-2. Na rust kwam ADO terug in de wedstrijd dankzij doelpunten van Keizerweerd en Rijsdijk. Een minuut later kwam PEC echter weer op voorsprong via Bennink.
Uiteindelijk kon de Zwolse ploeg de overwinning niet over de streep trekken. Tieleman was verantwoordelijk voor de gelijkmaker (3-3) en Van Erk wist vanaf de stip voor de beslissing te zorgen. Door de nederlaag blijft PEC Zwolle met 2 punten hekkensluiter in de eredivisie. FC Twente komt zaterdag in actie en krijgt dan Telstar op bezoek.