PEC Zwolle niet opgewassen tegen Feyenoord

Bij de laatste wedstrijd van de 13e speelronde in de eredivisie heeft PEC Zwolle niet voor een stunt kunnen zorgen. In de Kuip was Feyenoord met 3-0 te sterk.
Vanaf het begin ging PEC in de verdedigende stellingen en liet het Feyenoord het spel maken. In de eerste helft moest het gevaar dan ook voornamelijk van de thuisploeg komen. Kuyt was dichtbij met een vlammend schot maar doelman Van der Hart kreeg er nog een hand aan. Een minuut later haalde Brama een kopbal van Jörgensen van de lijn. Vijf minuten voor rust was het wel raak voor de Rotterdammers. Toornstra zette vanaf rechts voor en Kuyt kopte beheerst binnen in de lange hoek.
Ook in de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij en kreeg Elia al snel de kans om de score te verdubbelen. Echter, Van der Hart kon redden op de inzet van de aanvaller. Twintig minuten voor tijd werd het wel 2-0 toen El Ahmadi het maar eens van afstand probeerde en zijn schot schitterend in de bovenhoek zag vliegen. Toornstra gooide het duel even later op slot met een fraaie streep, 3-0. Dat was ook het slotakkoord in Rotterdam.

Feyenoord - PEC Zwolle 3-0