nieuws

Burgemeesters Duitse en Twentse grensgemeenten protesteren tegen tolheffing in Duitsland

Onder enorme media-belangstelling hebben zes burgemeesters uit het grensgebied vanmiddag geprotesteerd tegen de plannen voor tolheffing op de Duitse snelwegen.
De actie was een initiatief van burgemeester Michael Sijbom van Losser. Hij had zijn collega's Theo Schouten van Oldenzaal, Ineke Bakker van Dinkelland, Volker Pannen van Bad Bentheim, Thomas Berling van Nordhorn en Sonja Jürgens van Gronau bereid gevonden mee te doen.

Verbodsbord voor tolheffing

Op de gemeentewerf van Losser was gisteren een verbodsbord voor tolheffing aan een grenspaal gemonteerd. Bovendien had een drukker in Enschede de opdracht gekregen een zes meter lang spandoek te maken, waarop in het Duits en het Nederlands duidelijk werd gemaakt dat de tolheffing niet door moet gaan.

Samen een vuist

De Losserse burgemeester verzet zich al jaren tegen de plannen bij de oosterburen. Ook zijn collega's zijn het er niet mee eens. Burgemeester Berling van Nordhorn vindt dat er al jaren goed wordt samengewerkt tussen Nederlandse en Duitse grensgemeenten en dat ook in dit geval samen een vuist moet worden gemaakt.

Voor onze eigen inwoners

Of het allemaal helpt zal moeten blijken. "Als je niets doet, helpt het sowieso niet", reageert burgemeester Schouten van Oldenzaal. "We moeten dit doen voor onze eigen inwoners", vult zijn collega Jürgens van Gronau aan. "En ook voor die van onze collega's aan de andere kant van de grens."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.