nieuws

Provincie Overijssel, hogescholen en werkgevers gaan familiebedrijven ondersteunen

Provincie Overijssel gaat familiebedrijven ondersteunen
Provincie Overijssel gaat familiebedrijven ondersteunen
De provincie Overijssel gaat geld beschikbaar stellen om familiebedrijven te helpen bij bedrijfsopvolging en bij het aanpassen van de bedrijfsstructuur.Â
Overijssel heeft naar verhouding veel familiebedrijven. In de regio is ruim driekwart van de bedrijven een familiebedrijf. Landelijk is dat 69 procent van de bedrijven. 

'Familiebedrijf sterk door langzame groei'

Alle familiebedrijven in Nederland zijn goed voor bijna de helft van het aantal banen. Familiebedrijven zijn een stabiele economische factor omdat ze sterk aan continuïteit hechten en daarom geleidelijk groeien. De bedrijfsopvolging levert nog wel vaak problemen op, zoals bijvoorbeeld in de agrarische sector.

Expertisecentrum

Hogeschool Windesheim zet al jaren in op familiebedrijven met het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven. Daar wordt onderzoek gedaan naar de 'ondernemende kracht van familiebedrijven'. De kennis die door onderzoekers wordt opgedaan wordt gedeeld met de bedrijven.
Het is de bedoeling dat Saxion en Windesheim hun studenten een aanvullende opleiding aanbieden op het gebied van familiebedrijven.
Donderdag wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend met de provincie Overijssel, werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Midden en de hogescholen Windesheim en Saxion.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.