nieuws

Zwolse bokser Salaysa van den Bos vecht voor legende Floyd Mayweather

Vechten in de Verenigde Staten. Dat wilde ze, de 26-jarige Salaysa van den Bos. Het liefste bij Floyd Mayweather. "Ik ben gewoon naar hem toegegaan in Las Vegas. Ik moest sparren met de kampioen daar. En dat liep goed af."
Ze mocht terugkomen en trainen onder Uncle Roger, de trainer van Floyd Mayweather. "Het gaat er veel harder aan toe in Amerika. Wij in Nederland zijn meer amateur boksers, in de Verenigde Staten zitten de profs."
Een jongedame uit Zwolle die wil boksen, is in het geval van Salaysa geen toeval. "Nee, mijn vader Loek van den Bos is een bokser en hij heeft al jaren een sportschool in Zwolle. Van hem heb ik het. Niet van mijn moeder, die is Miss Holland geweest ooit. Een andere tak van sport."
Getwijfeld tussen Miss worden, of bokser heeft ze nooit. "Nee, ik wilde de ring in. Altijd al. En mijn droom is om in Amerika een wedstrijd te boksen." De volgende keer in de Verenigde Staten moet dat lukken. "Ze zoeken nu al naar een geschikte tegenstander. De juiste leeftijd, het juiste gewicht. Er boksen heel veel mannen, maar veel minder vrouwen. Zelfs in de Verenigde Staten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.