Eerste huis is energiezuinig gemaakt met Energiebespaarlening

In Delden is de eerste verduurzaming van een woning afgerond met behulp van de Energiebespaarlening. Geduputeerde Erik Lievers overhandigde de eigenaar van de woning een bos bloemen en een certificaat.

De familie Workel uit Delden was er als de kippen bij toen de bekendmaking van de gunstige lening voorbij kwam. Ze vroegen een fors leenbedrag aan om hun tussenwoning uit de jaren '80 te isoleren.

Extra rentekorting van provincie

Afgelopen zomer is de Energiebespaarlening Overijssel van start gegaan. Hiermee kunnen inwoners van Overijssel tegen een gunstig tarief geld lenen voor de verduurzaming van hun woning. Het is een landelijke regeling, maar door subsidie van de provincie Overijssel krijgen inwoners een rentekorting die kan oplopen van 0,5 tot 0,9%.

Isoleren

De familie Workel heeft onder andere de voorgevel vernieuwd en geïsoleerd. "Om deze klus in één keer te doen kost heel veel geld, maar met deze gunstige voorwaarden van deze lening kan dat. Wij zitten er voorlopig warmpjes bij", zegt Engelbert Workel.

Eerder had de familie al gebruik gemaakt van de Duurzaamheidsregeling door zonnepanelen op het dak te plaatsen. De opvolger is nu al een succes. In Overijssel hebben al meer dan 300 mensen een aanvraag gedaan.

Energielasten omlaag

"De investering in de woning kan terugverdiend worden doordat de energielasten omlaag gaan", zegt gedeputeerde Lievers. "Bovendien dragen ze bij aan onze doelstelling om 20% nieuwe energie te gebruiken in 2023".

Voorwaarde voor de lening is dat er minstens twee duurzame projecten aan het huis worden uitgevoerd. Het fonds doet niet aan leeftijdsdiscriminatie en de voorwaarden om in aanmerking te komen zijn gunstiger dan bij de bank. 

Meer informatie over de Energiebespaarlening is te vinden op de speciale website energiebespaarlening.nl

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren