nieuws

Historie Kloosterhaar komt tot leven

Wil je iets weten over Kloosterhaar? Dan ben je bij de Expositieboerderij van Freddie Ekkel aan het juiste adres.Â
Amateur-historicus Freddie Ekkel werkt sinds 1977 aan het samenstellen van een archief van het dorp Kloosterhaar. Het is inmiddels een immens archief geworden, met veel unieke documenten en foto’s. In de Expositieboerderij aan de Verlengde Broekdijk is het archief gedeeltelijk zichtbaar voor belangstellenden. Er zijn allerlei kamers ingericht waar de historie van Kloosterhaar, belangrijke gebeurtenissen en invloedrijke personen uit het dorp in worden uitgebeeld. 

Nieuw project

Naast de expositieboerderij is de amateur-historicus momenteel bezig met een nieuw project, om weer een stukje geschiedenis van Kloosterhaar in beeld te brengen. Ten tijde van de Koude Oorlog stond aan de rand van het dorp een luchtwachttoren. Onlangs kwamen oude fundamenten van deze toren tevoorschijn bij een plaatselijke boer. Jarenlang waren ze onderdeel van een paardenschuur, die kort geleden werd afgebroken. Freddie Ekkel toonde belangstelling in de fundamenten, hij wil de stenen graag verwerken in een nieuw project.
Wat hij met de oude stenen van de luchtwachttoren van plan is zie je in de video hiernaast! Meer zien van Kloosterhaar of andere plaatsen in het Vechtdal? Ga dan naar het Mooi Overijssel platform of volg ons via Facebook, Twitter en Instagram

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.