nieuws

Den Haag betaalt mee aan verbetering knooppunt N35 bij Raalte

Kruispunt Bos (N348/N35) bij Raalte
Kruispunt Bos (N348/N35) bij Raalte
Maximaal 12,5 miljoen euro heeft minister Schultz van Haegen in het vooruitzicht gesteld als rijksbijdrage in de verbetering van het verkeersknooppunt van de N35 bij Raalte.Â
Dat heeft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het geld uit Den Haag is nodig om de kruising van de N35 met de N348 en de spoorlijn Almelo-Zwolle op het grond gebied van Raalte te voorzien van een ongelijkvloerse kruising.  
"De aanpak van het knooppunt Raalte is een mooie stap voorwaarts in het opheffen van weer een knelpunt op de rijksweg N35. Dat is goed voor de economie en bereikbaarheid in deze regio", aldus gedeputeerde Bert Boerman in een eerste reactie.

Volwaardige autoweg

De provincie Overijssel wil de gehele N35 tussen Almelo en Zwolle ombouwen tot een volwaardige autoweg met 2x2 rijstroken met een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Daarvoor is het noodzakelijk dat alle kruisingen op de N35 worden voorzien van tunnels, viaducten of bruggen.
De aanpak van het kruispunt Bos, de N35/N348 in Raalte, heeft daarbij de hoogste hoogste prioriteit.

Totale kosten bedragen 50 miljoen euro

De kosten voor de aanpak van knooppunt Raalte bedragen ongeveer 50 miljoen euro. De provincie Overijssel en de gemeente Raalte nemen hiervan maximaal 38 miljoen voor hun rekening.
Met de 12,5 miljoen euro van het Rijk is de financiering van de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de N35/N348 en het spoor rond.

Verkeer moet vlot kunnen doorrijden

Gedeputeerde Staten verwachten eind dit jaar het ontwerp voor de kruising op hoofdlijnen gereed te hebben en in het eerste kwartaal van 2017 de plannen en de financiering aan Provinciale Staten voor te leggen.
De ongelijkvloerse kruising zorgt ervoor dat het autoverkeer op de N35 en de N348 vlot kan doorrijden en niet meer hoeft te wachten voor verkeerslichten en slagbomen bij het spoor. Ook het fietsverkeer krijgt een veilige, vrij liggende en snelle route onder de N35 en het spoor door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.