nieuws

Gedeputeerde: geld uit Den Haag voor kruispunt Bos (N35) resultaat van succesvolle lobby

Gedeputeerde Bert Boerman noemt het geld dat Den Haag gaat bijdragen aan de aanpak van kruispunt Bos op de N35 bij Raalte het resultaat van een succesvolle lobby. "De minister zegt nu: als de regio zo ver wil gaan om het knelpunt aan te pakken dan kan ik niet achterblijven." Minister Schultz van Verkeer stelt een bedrag van maximaal 12,5 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van kruispunt Bos.
Het kruispunt van de N35 met de N48 is al jaren een probleem en de afgelopen tijd is veel energie gestoken in de lobby voor de aanpak. Zo is inmiddels 38 miljoen euro bij elkaar gehaald, maar dat was nog niet voldoende. 

Minister vind aanpak toch belangrijk

"Goed nieuws", zegt Boerman over de bijdrage vanuit Den Haag. "De N35 is heel belangrijk voor de bereikbaarheid en de economie in de regio."
"We misten nog 12 miljoen euro en de minister heeft nu gezegd: ik vind het ook belangrijk en de laatste 25 procent nemen wij voor onze rekening."

Hand op de knip

De minister hield lang de hand op de knip. "Er was geen geld en het zag er ook niet naar uit dat er geld zou komen. De lobby van ondernemers, provincie en gemeenten is uiteindelijk dus goed gevoerd", prijst Boerman.
De gedeputeerde verwacht dat in de loop van 2017 de aanbesteding kan beginnen.

Vizier weer op aanpak N50

Het vizier gaat wat Boerman betreft meteen weer op een ander knelpunt in de provincie: de N50. Ook voor de aanpak van die weg wordt al langere tijd gelobbyd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.