nieuws

Leerlingen uit Enschede regelen reis naar India

Pam Boesjes is nog maar nét terug uit India. Samen met leerlingen uit Enschede heeft ze een reis achter de rug naar Delhi. Zélf geregeld. "In september kwamen we in Berlijn in contact met een groep uit India. Toen hebben we dit geregeld. Alles ging heel snel eigenlijk."
In India kropen de leerlingen in de huid van een diplomaat. Zij vertegenwoordigen hun land en moeten samen met de andere deelnemers oplossingen zoeken voor de globale vraagstukken van onze tijd: vluchtelingencrisis, de dreiging van een nieuwe Koude Oorlog, internationale drugshandel, klimaatveranderingen en tal van andere thema's. Pam: "Ik moest Tanzania vertegenwoordigen. Best moeilijk, want daar ben ik nog nooit geweest."

Ervaring

De internationale ervaring nemen de studenten de rest van hun leven mee. "In mijn tijd gingen we naar een dorp verderop, op de fiets. Niet naar India", aldus leraar biologie John Habraken. Hij mocht mee als begeleider, omdat hij al eens eerder een paar maanden door India had gereisd en dus al enigszins bekend was met de cultuur.

"Ik denk wel dat wij allemaal veel meer gedreven zijn. Je leert heel veel van een conferentie en van andere culturen", aldus Pam. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.