nieuws

Overvallen Ambt Delden en Overdinkel gepleegd door zelfde daders? (UPDATE)

Reconstructie van de overval in Ambt Delden
Reconstructie van de overval in Ambt Delden
De politie legt vanavond in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht een verband tussen twee overvallen op kwetsbare ouderen in Twente het afgelopen jaar. De overvallen krijgen opnieuw aandacht om nieuwe tips te krijgen. Na de uitzending werd bekend dat er vier nieuwe tips zijn binnengekomen naar aanleiding van de overvallen.
Het gaat om de overval op een echtpaar op 19 november 2015 in een huis in Ambt Delden en de overval op 3 maart in de boerderij van een 61 jarige man in Overdinkel.   

Slachtoffer Overdinkel met koevoet  geslagen

De 61-jarige man, die deels verlamd is door een tia, stond 's morgens vroeg in zijn huis oog in oog met mannen met bivakmutsen. Ze sloegen hem met een koevoet en schopten hem. De overvallers haalden de boerderij overhoop en gingen weg met wat geld.

Witte Fiat Ducato in Enschede

De mannen gingen er in een witte Fiat Ducato vandoor. De auto was kort voor de overval gestolen in Enschede en werd na die tijd ook weer in Enschede aangetroffen. 
De overval die nu een jaar geleden is gepleegd in Ambt Delden ging op een vergelijkbare manier. Daar werden 's avonds een man en een vrouw van begin tachtig in hun huis aan de Genselerweg overvallen.

Bejaard echtpaar Ambt Delden in huis vastgebonden

Toen de bejaarde man de deur opende voor een man met een pizzadoos werd hij overmeesterd door een man met een bivakmuts. Die duwde hem omver en sloeg hem in zijn gezicht. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn.
Een andere man bedreigde de vouw met een revolver. Het echtpaar werd vastgebonden en de overvallers gingen er met geld vandoor.

Ook in deze zaak spoor naar Enschede

Ook in deze zaak gingen de overvallers er vandoor in de richting van Enschede. Op de route van Ambt Delden naar Enschede werd in de berm van de A35 een portemonnee van het overvallen echtpaar teruggevonden.
Behalve dat de daders na de overvallen zijn weggereden richting Enschede ziet de politie nog meer overeenkomsten. Beide overvallen werden gepleegd op slachtoffers die op een afgelegen plek wonen en in beide gevallen droegen de daders bivakmutsen en gedroegen ze zich zeer gewelddadig.

Dadergroep van tenminste drie mannen

De politie denkt dat de dadergroep uit tenminste drie mannen bestaat. Twee van hen zijn slank en tussen de 1.70 - 1.75 meter lang. De mannen hebben bruine ogen en zijn vermoedelijk licht getint. Ze spreken Nederlands.
De politie vermoedt dat de daders de omgeving van de huizen van hun slachtoffers in Ambt Delden en Overdinkel vooraf hebben verkend. 
De twee overvallen werden eerder behandeld in het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. Toen werd er door de politie nog geen verband gelegd tussen de twee zaken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.