nieuws

Opnieuw poging om windmolen te kunnen plaatsen op industrieterrein Goor

Industrieterrein Zenkeldamshoek
Industrieterrein Zenkeldamshoek
De lokale energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) en het Enschedese energiebedrijf Raedthuys willen opnieuw proberen om toch een windmolen te kunnen plaatsen op het Goorse industrieterrein Zenkeldamshoek.
De samenwerkende partijen hebben officiëel bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit van de gemeente Hof van Twente om niet mee te werken aan de plaatsing van een windturbine op Zenkeldamshoek. In juni werden de plannen door de gemeenteraad afgewezen omdat er te weinig draagvlak zou zijn bij omwonenden. Die vrezen overlast.

Inhoudelijk in gesprek

ECHT en Raedthuys gaan in beroep omdat zij kunnen zich niet vinden in de argumentatie van het ontwerpbesluit. Volgens de initiatiefnemers zou dat besluit de start zijn van een proces om met bewoners inhoudelijk in gesprek te gaan. Dat proces heeft nu niet plaats kunnen vinden.

Verkenning

De initiatiefnemers pleitten in hun ingediende zienswijze ook voor een 'participatieproces' om met bewoners een verkenning te doen waar mogelijkheden zijn voor windenergie in de gemeente Hof van Twente. De locatie op Zenkeldamshoek zou daarbij waardevolle ervaring opleveren voor eventuele andere locaties in de gemeente, aldus de bezwaarmakers in hun verweerschrift.

Plannen voor windmolens in buitengebied

Naast het plan voor een windmolen op Zenkeldamshoek moet de gemeente zich ook nog buigen over de plannen van de Friese windenergie-gigant Wolff die in het buitengebied tussen Goor en Markelo in totaal 14 windturbines wil plaatsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.