nieuws

Enschedeër veroordeeld voor seks met minderjarige

Veroordeling voor seks met minderjarige
Veroordeling voor seks met minderjarige
Een 27-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot 106 dagen celstraf vanwege ontucht. De man had in een auto in Hengelo seks met een 15-jarig meisje. Omdat hij 106 dagen in voorarrest heeft gezet, hoeft hij niet opnieuw de gevangenis in.
De politie kreeg vorig jaar in oktober een melding dat op het Seahorse-terrein in Hengelo vanuit een auto drugs werd gedeald. De agenten troffen op dat terrein de auto aan die voldeed aan eerdere omschrijvingen.
In de wagen zat de Enschedeër, samen met een 15-jarig meisje. Beiden trokken op het moment dat ze werden ontdekt net hun broek omhoog. Bij de doorzoeking van de auto werd xtc gevonden. 

Vernieling op politiebureau

De man ontkende tegenover de politie dat hij seks had met het meisje. Het meisje daarentegen gaf giechelend toe. De man werd vastgezet op het politiebureau in Borne. Hij trapte daar een zuil kapot.
In de dagvaarding van de man stond vermeld dat dit op een bureau in Hengelo was gebeurd. Deze foutieve plaatsvermelding leverde man een vrijspraak op.
Het Openbaar Ministerie had een celstraf van vierenhalf maand geëist tegen de Enschedeër. De rechters legden hem een mildere straf op, omdat de Enschedeër door een ziekelijke stoornis enigszins verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. Hij moet in de proeftijd een behandeling ondergaan.
De zaak werd in Assen afgedaan, omdat de moeder van het meisje werkzaam is bij de rechtbank in Overijssel.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.