nieuws

Zeilschip De Tukker vaart weer

Zeilschip De Tukker is weer terug in Overijssel. Het schip werd jarenlang gebruikt als opvangplek voor jongeren die grote problemen hadden. De boot vertrok dan vanuit Twente en de jongeren gingen enkele weken de zee op. Door bezuinigingen moest het schip twee jaar geleden verkocht worden. Maar dankzij de gemeente Deventer en Raster Jongerenwerk wordt De Tukker nu voor tenminste een jaar gehuurd. Deze week voer het van Harlingen naar Deventer.
De gemeente Deventer geeft het schip het komende jaar een plek in het havengebied, waar een programma wordt aangeboden aan jongere, problematische 'thuiszitters'. De Stichting Raster voert dat programma uit in samenwerking met onder meer het ROC en Verslavingszorg Tactus. 
De Tukker werd in 2014, door bezuinigingen op de jeugdzorg, uit de vaart gehaald en verkocht aan een werf in Harlingen. Kort daarna werd de Stichting Varen met Zeilschip De Tukker opgericht. Die stichting stelde alles in het werk om het schip weer in eigendom te verkrijgen en te renoveren. De komende tijd wordt geprobeerd om geld bij elkaar te krijgen om het schip definitief terug te kopen.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.