nieuws

Enschede verhoogt tegemoetkoming in de eigen risico zorg naar 180 euro

Skyline van Enschede
Skyline van Enschede
Enschede verhoogt de tegemoetkoming in het eigen risico van de zorg over de jaren 2015 en 2016 voor mensen die niet bij Menzis zijn verzekerd van 100 naar 180 euro per jaar. Dat heeft de gemeenteraad al in 2015 besloten, maar de verhoging wordt nu ook daadwerkelijk met terugwerkende kracht doorgevoerd. Â
De gemeente Enschede kent een regeling waarbij mensen een tegemoetkoming kunnen ontvangen voor het eigen risico dat zij moeten betalen voor de zorgverzekering.

Voorwaarden voor tegemoetkoming eigen risico

Mensen komen in aanmerking voor deze aanvullende tegemoetkoming als zij het volledige eigen risico van de zorgverzekering hebben gebruikt, een inkomen hebben van maximaal 120% van het sociaal minimum en niet aanvullend zijn verzekerd in de Garant Verzorgd 3 regeling van de Collectieve Zorgverzekering voor minima bij Menzis.
Inwoners van Enschede die de tegemoetkoming in 2015 en 2016 hebben aangevraagd en de tegemoetkoming van 100 euro hebben gekregen, ontvangen binnenkort automatisch de verhoging van 80 euro per jaar op hun rekening.
Wie een aanvraag heeft gedaan die nog bij de gemeente in behandeling is, ontvangt de 180 euro tegemoetkoming in één keer. De aanvraag moet wel aan de genoemde voorwaarden voldoen.

Zorgverzekering is samenwerking met Menzis

Samen met zorgverzekeraar Menzis biedt gemeente Enschede een betaalbare en complete zorgverzekering aan. Wethouder Jurgen van Houdt: "De collectieve zorgverzekering voor minima (CZM) is in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te helpen. Zeker als zij daarnaast ook nog eens hoge zorgkosten hebben. Inwoners hebben dan lagere kosten en zijn toch uitgebreid verzekerd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.