nieuws

Eis 4 jaar cel voor schieten met scherp op woning aan de Castorweg in Hengelo

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
"Er hadden doden kunnen vallen." Dat zei de officier van justitie vandaag toen hij in de rechtbank Overijssel voor een poging tot doodslag 4 jaar onvoorwaardelijke celstraf eiste tegen een 47-jarige man uit Hengelo.
De man zou in de nacht van 13 juni 4 keer geschoten hebben op een woning aan de Castorweg in Hengelo. In de woning sliepen een man, een vrouw en drie kleine kinderen. De man zou bewust een kogel geschoten hebben door elk ruit van de erker van de woonkamer. Er raakte niemand gewond.

Kogel raakte een knuffel van de kinderen

Een van de kogels vloog vlak langs het hoofd van de bewoner die lag te slapen op de bank in de woonkamer. De kogel raakte een aantal theeglazen op een tafel naast de bank. Andere kogels ketsen volgens de officier af op de muren van de woonkamer. Eén daarvan doorboorde vervolgens een knuffel van de kinderen. 

Conflict over drugs

Een conflict over een verdwenen partij drugs met een waarde van 70.000 euro zou de aanleiding zijn voor de schietpartij. Bij de politie was bekend dat er problemen waren en dreigementen waren geuit. Agenten waren dan ook snel na de schietpartij bij de woning. Daar hoorden ze dat de vrouw had de schutter gezien had. Ze vertelde dat ze de verdachte vanuit haar slaapkamerraam herkende op het moment dat hij de laatste kogel afvuurde.

Pistool in boodschappentas

De vermoedelijke schutter werd al snel aangehouden. In de buurt van de Castorweg werd een plastic boodschappentas gevonden waarin een pistool zat. Op dat wapen werd DNA aangetroffen van de man. Op de handen van de man waren echter geen schotresten gevonden. "Dat kan komen omdat meneer na het schieten zijn handen heeft gewassen" zei de officier van justitie.
De verdachte ontkent dat hij geschoten heeft. Hij vertelde voor de rechtbank dat hij wel op de hoogte was van het conflict dat de bewoner had met een groep mensen uit de drugswereld. Hij zou alleen hebben bemiddeld in het conflict.

Te weinig bewijs voor andere verdenkingen

De Hengeloër werd ook verdacht van een afpersing of vernieling in augustus dit jaar. Ook in dat geval zou het gaan om dezelfde verdwenen partij drugs. De officier van justitie heeft te weinig bewijs dat de verdachte ook een bewoner van een woning aan de Groenhofstraat bedreigde en daar later een steen door de ruit gooide.
De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.