Grote financiële problemen Gewest Overijssel van schaatsbond KNSB

Het Gewest Overijssel van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond is blut. In twee jaar tijd is er twee ton verlies geleden.

Het huidige bestuur overweegt zijn voorgangers daarvoor juridisch aansprakelijk te stellen. De oud-penningmeester wordt beschuldigd van dubieuze declaraties aan zichzelf van in totaal tienduizend euro. 

De ex-penningmeester zou zichzelf een vrijwilligersvergoeding hebben toegekend, terwijl nog nooit iemand binnen het gewest zo'n vergoeding heeft gehad. Ook zouden er 'ongespecificeerde declaraties' zijn. 

De huidige voorzitter, Jaap Starkenburg, gaat geen aangifte doen tegen de oud-penningmeester omdat er "niets is gestolen", wel gaat het nieuwe bestuur proberen het geld terug te krijgen. Starkenburg noemt de ex-penningmeester een "stommeling".

De ex-bestuurders ontkennen in een brief aan hun opvolgers dat er sprake is van dubieus handelen of wanbestuur. Ze willen met de nieuwe leiding in gesprek, maar op dat aanbod is niet ingegaan. De oud-bestuurders wijten de financiële problemen vooral door het wegvallen van een bijdrage van de KNSB van 125.000 euro in twee jaar.

In juli stapte het vorige bestuur van het gewest op, het Gewest achterlatend met een schuld van 150.000 euro bij de ijsbaan Twente in Enschede. Schaatsverenigingen kregen te horen dat ze minder schaatsuren kregen en zegden het vertrouwen in het beleid van het bestuur van Gewest Overijssel van de KNSB op.

Meer over dit onderwerp:
KNSB financiële problemen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren