nieuws

Tering naar de nering bij KNSB Overijssel maar "schaatsers merken niets""

"De sporters merken er niets van". Dat zegt voorzitter Starkenburg van het Gewest Overijssel van de KNSB over de financiële situatie. Het Gewest heeft de afgelopen twee jaar bijna 2 ton verlies geleden en zit in grote problemen.
De financiële problemen zijn volgens Starkenburg veroorzaakt door het vorige bestuur. Dat heeft verzuimd de uitgaven te beteugelen, toen al duidelijk was dat de inkomsten zouden dalen door een mindere bijdrage van de landelijke bond. "Wij moeten nu de tering naar de nering zetten."

Wat merken de schaatsers?

Er wordt onder meer gesneden in het aantal trainingsuren dat de KNSB huurt bij de schaatsbanen in Deventer en Enschede. Zo vervalt bijvoorbeeld de laatste week van het schaatsseizoen op de schaatsbaan in Deventer. "Maar in zijn algemeenheid kan er doorgeschaatst worden."
Het Gewest Overijssel probeert de financiële problemen te verlichten door geld terug te vorderen van de voormalig penningsmeester. Deze wordt ervan verdacht zichzelf ten onrechte een vrijwilligersvergoeding van tienduizend euro te hebben toegekend. "Het is ongeoorloofd wat hij heeft gedaan. Bestuurswerk is bij ons nog altijd 'liefdewerk oud papier'", zegt Starkenburg. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.