nieuws

Raad van State buigt zich over vergunning voor hypermarkt Steenwijk

Impressie van de hypermarkt in Steenwijk
Impressie van de hypermarkt in Steenwijk
De Raad van State zit nog steeds met grote vragen over de vestiging van een hypermarkt in Steenwijk. Dit bleek vandaag tijdens een zitting over de aangepaste omgevingsvergunning voor het omstreden project aan de Eeser Campus, naast de A32.
Bijna de hele middenstand van Steenwijk en omstreken is tegen de komst van de hypermarkt, omdat het eigenlijk een gewoon winkelcentrum dreigt te worden. Dat is op die plek verboden.

Eerdere vergunning gesneuveld

De vorige vergunning sneuvelde vorig jaar bij de Raad van State. Uit de bouwtekeningen bleek dat het inderdaad verdacht veel op een winkelcentrum leek. In het pand zouden scheidingswanden komen waarachter verschillende exploitanten hun eigen winkel konden drijven. De vergunning is nu aangepast, de scheidingswanden zijn weg.
Maar volgens een aantal supermarkten in Steenwijk en veel andere winkeliers deugt de aangepaste vergunning ook niet. Hij is volgens hen veel te vaag over wat er nu precies gaat komen. Daardoor kan de gemeente ook moeilijk ingrijpen als er ongewenste ontwikkelingen komen. De gemeente Steenwijkerland vindt dat de vergunning wel flexibel moet blijven over de invulling van het pand.

'Historische vergissing'

De advocaat van de winkeliersvereniging noemt het project een historische vergissing. Door een fout bij de provincie is te laat opgemerkt dat op deze locatie meerdere hypermarkten mogen komen. Dat was nooit de bedoeling. Maar de gemeente zet het project samen met ontwikkelaar Focus toch door. Alleen de Raad van State kan het project nog stoppen.
De raadsvoorzitter legde de vinger wel op enkele zere plekken in de aangepaste vergunning. Ook is het de vraag of provinciale regels de vergunning niets alsnog in de weg staan.
De uitspraak volgt binnen enkele maanden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.