nieuws

Geen strafvervolging voor dood clublid Oranje Nassau Almelo; klap dreunt nog na

Leden van de Almelose voetbalvereniging Oranje Nassau zijn opgelucht dat justitie een 23-jarig clublid niet gaat vervolgen voor betrokkenheid bij de dood van de 22-jarige Oranje Nassau-speler Marno Bosch.Â
Marno Bosch overleed op 7 mei op het terrein van Oranje Nassau. Hij had kort daarvoor een klap gekregen van het 23-jarige clublid.

Geen causaal verband klap en overlijden

Justitie vervolgt hem daar niet voor, omdat er geen oorzakelijk verband kon worden gevonden tussen de klap en het overlijden. Bosch had met zijn team in de kantine feest gevierd vanwege het behalen van de tweede plaats.
Voorzitter Ruud Koetsier van ON geeft aan dat er opluchting is dat het juridische aspect van de baan is. De 23-jarige speler die de klap had gegeven heeft het volgens de voorzitter nog erg moeilijk met het drama: "Hij voelt zich schuldig en krijgt professionele hulp. We merken het op de club dat hij het nog erg moeilijk heeft."

Permanente herinneringsplek in nieuw clubhuis

In het nieuwe clubgebouw komt een permanente herinnering aan Marno Bosch. Wat en hoe, wil de voorzitter nog niet zeggen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.