nieuws

OverUIT: uit-tips 26 en 27 november

Wandeling langs midwinterhoornblazers
Wandeling langs midwinterhoornblazers
Wekelijks geeft OverUIT uit-tips voor het weekeinde. Deze aflevering: Winter Fair in Hardenberg, Ernst en Bobbie in Deventer en een wandeltocht langs midwinterhoornblazers in Oldenzaal.Â

The Overkill

Van vrijdag tot en met zondag wordt in Enschede The Overkill gehouden. Het non-stop evenement verkent de relaties tussen videogames, films, kunst en wetenschap. Thema is YOU ARE IN Ctrl en er zijn kunstenaars en muzikanten uit het binnen- en buitenland geboekt. Het festival wordt 25 november om 20.00 uur geopend in De Cee Spot.

Ernst, Bobbie & Sinterklaas
Ernst en Bobbie treden zaterdag 26 november op in Deventer Schouwburg. Het duo organiseert een verjaardagsfeest voor Sinterklaas. Ernst wil er een rustig festijn van maken, maar Bobbie heeft andere ideeën: hij verbouwt de zaal tot een heus bowlingcentrum. Vanaf dat moment gaat alles mis. Aanvang 13.00 uur.

De eerste midwinterhoorns
Zondag 27 november, tijdens eerste advent, is de Midwinterhoorn Wandeltocht in Oldenzaal. Deelnemers komen tien blaasgroepen tegen en zien onderweg hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. De start is bij de fietstunnel van het NS-station. Het duurt van 10.30 tot 14.00 uur.

Winter Fair

Evenementenhal Hardenberg houdt tot en met zondag 27 november een Winter  Fair. De beurs staat in het teken van ‘Huis en Hof’. In de stands staan 170 exposanten met een scala aan producten, zoals: kunst, antiek en brocante. Verder zijn en demonstraties en klinkt er livemuziek.

Sinterklaasmuseum Zwolle
Aan de Assendorperstraat 82 in het centrum van Zwolle is een Sinterklaasmuseum ingericht. In de kelder van het pand, een ruimte van 12 vierkante meter, is een schat aan informatie te vinden. Er liggen onder meer boeken, bisschopswijn, snoepgoed, beeldjes en kandelaars. 

Stille Revolutie

In Openluchtmuseum Ootmarsum is de expositie 'Een stille Revolutie' te zien. De generatie boeren van na de Tweede Wereldoorlog zag haar leven veranderen. Alles moest sneller, groter en efficiënter. Dat tijdsgewricht krijgt een gezicht met deze tentoonstelling. Het Openluchtmuseum is dagelijks geopend.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.