nieuws

Zes Overijsselse bedrijven failliet, drie gooien zelf handdoek in de ring

Zes bedrijven failliet verklaard deze week in Overijssel
Zes bedrijven failliet verklaard deze week in Overijssel
Zes bedrijven in Overijssel zijn deze week failliet verklaard. Drie van de zes bedrijven vroegen zelf het bankroet aan. Het gaat volgens de griffie van de rechtbank Overijssel om Autosound B.V. in Enschede, Jacks Burgers & Ribs in Zenderen en MSX Glasvezel in Dedemsvaart.
Bij Autosound staan volgens de curator tien mensen op de loonlijst. Hoewel de website van het Enschedese bedrijf nog in de lucht is kan er even niet besteld worden. Als er belangstellenden voor zijn, probeert de curator het bedrijf een snelle doorstart te laten maken.

Alcoholslot

Autosound is leverancier van onder meer gespecialiseerde alarmsystemen. Het bedrijf was ook gecertificeerd om alcoholsloten te leveren. De Hoge Raad zette eerder een streep door het verplicht inbouwen van een alcoholslot als straf voor veroordeelde drankrijders. Dat heeft Autosound omzet gekost.

Definitief geen burgers meer

Voor eetcafé Jack's Burger & Ribs in Zenderen is het doek definitief gevallen. De curator wikkelt het faillissement af. Het bedrijf sloot volgens mr. Bleker een half jaar geleden de deuren. Er is na die tijd nog gewacht op een geschikte koper, maar die heeft zich niet aangediend.
Bij MSX Glasvezel in Dedemsvaart werken volgens de curator minstens tien mensen. Voor dit bedrijf wordt op korte termijn naar een overnamekandidaat gezocht. Of een eventuele doorstart een kans maakt, kan de curator op dit moment nog niet zeggen. 

'Externe partijen' vragen overige faillissementen aan

In de drie andere faillissementen die de rechtbank deze week heeft uitgesproken zijn het andere partijen die daarom hebben gevraagd. Het gaat om de aandeelhouders van Sky transport in Hengelo, financieel adviesbureau Zandstra Vastgoed en Exploitatie in Tubbergen en Yamotextiles in Deventer.
De curator van Yamotextiles B.V. kwam bij het bedrijfsbezoek in Deventer van een koude kermis thuis. Op de bedrijfslocatie was alles al weg en ook op het privéadres van de bestuurder van het bedrijf werd niets aangetroffen.

Briefje achtergelaten

"Ik heb maar een briefje achtergelaten", zegt curator Schol. De belastingdienst vroeg het faillissement aan voor de groothandel in textielproducten die nog maar sinds 2013 bestaat. Opmerkelijk is dat alle aandelen van het bedrijf op naam van de dochter van de bestuurder staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.