nieuws

Jaimi van Essen uit Losser op plek 30 van kandidatenlijst D66 voor Kamerverkiezingen

Archieffoto
Archieffoto
Jaimi van Essen uit Losser is door zijn partij D66 op de dertigste plek gezet van de definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.
De enige andere Overijsselse kandidaat is Bert Terlouw uit Raalte, die op plek 49 staat. Op de concept-kandidatenlijst stond Van Essen nog op plek 29. 

Van Essen

De 25-jarige Van Essen is op dit moment fractieleider van D66 Losser en de enige Twentse kandidaat op de lijst. Mocht hij een plekje in de Tweede Kamer weten te bemachtigen, dan wil hij zich sterk maken voor jeugdwerkgelegenheid en onderwijs in regio's zoals Twente. 
Gezien de huidige peilingen maakt Van Essen op plek dertig geen grote kans om in de Tweede Kamer te komen. Hij zal daarom campagne gaan voeren om zoveel mogelijk voorkeurstemmen binnen te halen. Hij hoopt daarmee alsnog naar Den Haag te kunnen. 

Terlouw

Bert Terlouw is fractievoorzitter van D66 in Raalte. Hij is in het dagelijks leven sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Terlouw was betrokken bij de oprichting van D66 Raalte en zat eerder namens die partij in de Provinciale Staten van Overijssel. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.