nieuws

'Deventer moet militair erfgoed meer onder de aandacht brengen'

Deventer zou het militaire erfgoed in de stad veel meer onder de aandacht moeten brengen. Het CDA in Deventer vindt dat de stad zich daarom bij een verbond van vestingsteden moet aansluiten.Â
De voormalige Boreelkazerne wordt door de partij als militair pronkstuk naar voren geschoven, maar ook langs de Ijssel zijn veel sporen van de zogenoemde IJssellinie terug te vinden. De grachten rondom de binnenstad maakten deel uit van de Deventer vestingwerken.

Samenwerkingsverband

Nationale en internationale vestingsteden en militaire erfgoedorganisaties hebben recent een aanzet tot een samenwerkingsverband (EFFORTS) gegeven. Het moet leiden tot een blijvende netwerkgroep die het belang van de geschiedenis, architectuur en ingenieurskunst van militair erfgoed benadrukt.
Wietse Burger van het CDA in Deventer: "Deventer heeft al een sterk imago als oude Hanzestad en evenementenstad, maar het militair erfgoed kan prima gebruikt worden om nog meer toeristen naar Deventer te trekken."

provincie Overijssel

Het CDA heeft het college van burgemeester en wethouders in Deventer gevraagd wat het stadsbestuur vindt van aansluiting bij EFFORTS. Daarbij vraagt de partij zich ook af of het mogelijk is samen met omliggende gemeenten, organisaties en de provincie Overijssel op te trekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.