nieuws

Windmolenparken buitengebied Hof van Twente van de baan

Er komen geen windmolenparken in het buitengebied van de gemeente Hof van Twente. Het college van burgemeester en wethouders wil niet meewerken aan het plan van De Wolff energie om in totaal veertien windmolens te plaatsen.
Tijdens een speciale collegevergadering is besloten om de vergunningaanvragen niet te honoreren. Er is in de Markelose buurtschappen, waar de molens gepland stonden, veel weerstand geweest tegen de komst van de windturbines. 

Gebrek aan draagvlak

Er is een streep door de plannen gezet omdat een groot deel van de bevolking fel gekant is tegen de komst van de windmolens die 200 meter hoog zouden zijn. Ook de meeste politieke partijen zijn, door het gebrek aan draagvlak, niet voor de plaatsing van de windmolens in Elsen, bij het Twentekanaal en bij de Schipbeek.

Alternatieven

Het college sluit niet uit dat op een andere locatie in de Hof van Twente windmolens komen. Ook wordt er gezocht naar alternatieven om de duurzaamheidsdoelstelling te kunnen halen. Dit moet gebeuren in samenspraak met diverse burgerplatforms. De gemeente Hof van Twente heeft in de beleidsvisie staan dat ze in 2035 energie-neutraal wil zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.