nieuws

Inwoners van Borne mogen stemmen over nieuwe bestemming van schoolgebouw

De voormalige basisschool De Zonnebloem in Borne krijgt waarschijnlijk een woonbestemming voor ouderen. De kans is daarbij wel groot dat de schoolgebouwen worden afgebroken en er nieuwbouw voor in de plaats komt.
Dat bleek donderdagavond tijdens een presentatie in het gemeentehuis over de herbestemming van de schoollocatie. De school staat al een tijd leeg. Kleinere scholen in Borne gaan op in zogeheten Brede Scholen die veel groter zijn. 
Eerder vroeg de gemeente aan bewoners in de wijk Tichelkamp om mee te denken over en herbestemming. Zeventien initiatieven zijn bij de gemeente ingediend. Vier daarvan bleven er over. Deze vier werden in het gemeentehuis gepresenteerd aan het publiek. Daarbij viel op dat er bij de herbestemming vooral is gedacht aan huisvesting voor ouderen. Volgens de inwoners in de wijk is daar ook grote vraag naar.
Bij zo'n vijfhonderd huishoudens is een stemkaart bezorgd. Daarop staat een korte uitleg over de vier projecten. De inwoners kunnen één van deze projecten aankruisen en de kaart weer naar de gemeente sturen. Uiteindelijk neemt het college van B&W een besluit of het project met de meeste stemmen ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.