nieuws

Feest in Raalte: geld voor kruispunt Bos

"Een klein feestje? Ik mag wel zeggen een groot feest", zegt wethouder Wagenmans. Vandaag ging de kogel door de kerk: eindelijk komt er geld uit Den Haag voor de aanpak van kruispunt Bos bij Raalte. Jarenlang vroegen provincie, gemeente en het bedrijfsleven om geld voor de kruising van de N35 en N348. Vandaag kwam het er.Â
"Dit knelpunt is gewoon heel gevaarlijk. Voor de fietsers, voor de voetgangers, maar ook voor de doorstroming van het verkeer. Er gebeuren regelmatig ongelukken hier," aldus de wethouder. "Maar het is ook van economisch belang."
Nog niet tevreden
Hoewel Raalte blij is met het geld voor de aanpak van het kruispunt, willen ze eigenlijk meer.
"De volgende stap is het realiseren van een vierbaansweg vanaf Wijthmen tot Nijverdal. En dat ook de problemen in Mariënheem nu eindelijk opgelost gaan worden. Want daar is het echt een levensgevaarlijke situatie," vertelt Wagenmans. 
Zorgen bij omwonenden
Een aantal omwonenden van het kruispunt maakt zich zorgen nu bekend is geworden dat de weg bij het knooppunt vierbaans wordt. Bijvoorbeeld de eigenaar van het tuincentrum langs de weg.
"Als ze een stuk grond van me moeten hebben, dan raak ik een deel van mijn parkeerplaats kwijt. Dat baart me wel zorgen", vertelt Johnny Holtkuile. "Maar, ik heb goed contact met de gemeente, Rijkswaterstaat en de provincie."
Drukte op parallelweg
Een andere omwonende vreest dat de veiligheid van fietsende scholieren in het geding komt door de aanpak van het kruispunt. "Als het doorgaat, wordt het hier wel drukker op de parallelweg. Dat is mijn zorg wel een beetje."
De wethouder belooft dat hij de buurt nauw betrekt bij het maken van de plannen. 

Jaren wachten

Overigens kan het nog aardig lang duren voordat de werkzaamheden bij het kruispunt daadwerkelijk beginnen. "Het zal nog wel een paar jaar duren voordat de schop de grond in gaat," zegt Wagenmans. 
"Het vergt heel veel voorbereidingstijd en al we dat zorgvuldig willen doen, ook met de inspraak van omwonenden, dan moeten we die zorgvuldigheid ook nastreven," besluit de wethouder. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.