nieuws

Man uit Genemuiden vrijgesproken van ernstige mishandeling baby

Rechtbank in Zwolle spreekt man uit Genemuiden vrij van mishandeling baby
Rechtbank in Zwolle spreekt man uit Genemuiden vrij van mishandeling baby
Een 31-jarige man uit Genemuiden is door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken van mishandeling van een baby. Volgens de rechtbank ontbreekt wettig bewijs voor de mishandeling. Justitie had een jaar cel tegen de man geëist.
De man werd vervolgd voor de mishandeling in november 2014. De baby was destijds nog geen maand oud. Zijn vriendin schreeuwde hem toen wakker, omdat het kind in zijn wieg lag en niet meer ademde.

Gebroken oogkas

In het ziekenhuis werd naast een ernstig zuurstoftekort ook een gebroken oogkas en een hersenafwijking ontdekt. De man verklaarde bij de politie dat hij de baby op de buik had gelegd en toen zelf in slaap was gevallen.
Ook had hij met geweld een speen in de mond van de baby geduwd. Dat kon de gebroken oogkas verklaren. Later, op de zitting in de rechtbank, zei hij dat hij had gelogen om zijn vriendin in bescherming te nemen. Het kind woont inmiddels in een pleeggezin.

Geen blijvend letsel

Uit onderzoek kwam de oorzaak van het zuurstoftekort niet vast te staan. Ook hield het kind geen blijvend letsel over aan het voorval. De man en zijn vriendin hadden destijds veel ruzie over de opvoeding van hun zoontje. Na een zoveelste ruzie bedreigde hij haar. De man kreeg hier vijf dagen cel voor opgelegd. Deze dagen heeft hij al in voorarrest doorgebracht. T
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.