nieuws

In de 'neus van Overijssel' ligt buurtschap Radewijk

"Als inwoner van Radewijk kun je makkelijk uitleggen waar je woont: namelijk in het puntje van de neus van Overijssel, aan drie zijden omgeven door Duitsland", vertelt inwoner Henk Reefman.
Radewijk is met 650 inwoners één van de kleinere kernen van de gemeente Hardenberg. Toch heeft de buurtschap veel om trots op te zijn, vertellen inwoners Henk Reefman, Han Iemhoff en Herman Bulthuis. 

Stilte

Vooral de markante ligging is iets waar Radewijk trots op is en waaraan ook het begin van het Radewijker Volkslied refereert: 'In een uithoek van ons landje, aan de grens van 't Duitse rijk, daar ligt een stil en eenzaam plaatsje. 't Is de buurtschap Radewijk.' Eenzaam vinden de bewoners de buurtschap niet, maar dat je nog echt kunt genieten van de stilte beamen ze wel.

Noabers

Daarnaast is er nog een punt dat Radewijk kenmerkt als woonplaats, vertelt Henk. "Als er wat gebeuren moet, daar zijn verschillende voorbeelden van, dan wordt er één telefoontje gepleegd en dan hebben we een aantal mensen bij elkaar. Dat is het sterke van het platteland. Je moet gewoon met elkaar de schouders eronder zetten, anders lukt het niet!"
Meer video's over de omgeving van Radewijk en Hardenberg vind je op ons videoplatform en op onze Facebookpagina!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.