nieuws

Prestigieuze onderscheiding voor UT-hoogleraar Suzanne Hulscher

Hulscher ontving vandaag de prestigieuze prijs
Hulscher ontving vandaag de prestigieuze prijs © @STW
UT-hoogleraar Suzanne Hulscher heeft de titel Simon Stevin Meester gekregen. Hulscher is hoogleraar waterbeheer en ontving de onderscheiding voor haar technisch-wetenschappelijk onderzoek en de manier waarop ze dat weet te vertalen naar de praktijk.
Hulscher was in 2002 de eerste vrouwelijke professor op de Universiteit Twente. Tegelijkertijd was ze ook de eerste vrouwelijke hoogleraar in het vakgebied waterbeheer. 

Hoog water

Met haar onderzoeksteam onderzoekt Hulscher hoe water zich gedraagt in onze rivieren en langs de kust. Daarbij wordt ook gekeken naar manieren om water sneller af te voeren bij hoge waterstanden. 
Daarnaast onderzoekt Hulscher ook wat de gevolgen zijn van maatregelen bij bijvoorbeeld hoog water. Zo bekijkt ze of de bodem van de zee en de rivier verandert door de maatregelen en wordt met computermodellen bekeken of deze ingrepen mogelijk weer nieuwe overstromingsrisico's met zich meebrengen.

Vernieuwend

Hulscher heeft de Simon Stevin Meester-prijs gekregen omdat haar werk als zeer vernieuwend wordt gezien. De onderzoeken geven niet alleen een beter beeld van de rivieren en onze kust, maar de resultaten worden ook direct toegepast in de praktijk. De hoogleraar werkt daarbij samen met bedrijven en organisaties zoals Rijkswaterstaat en waterschappen.  
Hulscher kreeg de prijs vandaag uitgereikt. Naast de titel ontving ze ook een kunstwerk en een geldbedrag van 500.000 euro. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.