nieuws

Britse volgt trektocht kleine zwaan met paramotor en maakt tussenstop Baarlo

De Britse natuuractiviste Sacha Dench is met haar paramotor geland in Baarlo. Ze maakt daar een tussenstop tijdens haar 7.000 kilometer lange reis van Rusland naar Engeland.Â
Dench volgt de trektocht van de kleine zwaan. Het aantal kleine zwanen is de afgelopen twintig jaar sterk afgenomen. In 1995 waren er nog 29.000, in 2010 waren er nog 18.100 en volgens Dench is het onbekend hoeveel er nu nog zijn. 

Flight of the swans
Door de trektocht van de vogel door de lucht te volgen, wil de leidster van expeditie 'Flight of the Swans' achterhalen hoe het komt dat het aantal zwanen zo snel afneemt.
Haar expeditie begon twee maanden geleden op een toendra in het noorden van Rusland. Haar 7.000 kilometer lange reis doorkruist elf landen en eindigt naar verwachting over twee weken in Engeland. 

Mist

Dench sliep met haar expeditieteam in een uitspanning in Baarlo. Vanmorgen zou ze rond 8.30 weer het luchtruim kiezen, maar de mist gooide roet in het eten. Als het is opgeklaard, zet ze haar reis voort in de richting van de Belgische grens. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.