nieuws

College Haaksbergen omarmt plan voor 'gat in de Markt'

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, dan krijgt projectontwikkelaar Nordwick de kans zijn plannen voor de Markt in Haaksbergen uit te voeren. Na dertig jaar praten wordt het 'gat in de Markt' dan gevuld.
Op de plek komt 1.000 vierkante meter aan winkelruimte of horeca met appartementen en een binnentuin. Verder komen er zes koopwoningen en parkeerplaatsen. "Het is een haalbaar plan dat past bij de bescheiden schaal van Haaksbergen", zegt wethouder Peter van Vlaanderen hierover.

Vier plannen

Er waren vier plannen in de race om het gebied in het centrum van Haaksbergen in te vullen. Daarbij bleek het plan van Nordwick het meest te voldoen aan de eisen van de gemeente.

Burgers betrokken

Op 7 november werd een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens die avond kon iedereen zijn mening geven over de plannen. Ook werd er een digitaal meldpunt geopend. Deze meningen zijn meegenomen in de beslissing van het college. "Draagvlak en input van de burgers zijn voor het college belangrijk om tot een goed besluit te komen", zegt Van Vlaanderen.

Gemeenteraad aan zet

Nu het college akkoord is met het voorstel ligt de bal bij de gemeenteraad. In het verleden werden plannen voor ontwikkeling van de Markt afgeschoten. Als het huidige voorstel geen meerderheid krijgt, begint alles weer van voren af aan en blijft Haaksbergen voorlopig zitten met een gat in de Markt.
Op 7 december buigt de commissie Ruimte & Milieu zich over het voorstel en bepaalt dan of het voorstel naar de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december kan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.