nieuws

Fotograaf Reinier van Willigen wint Twentse Persfotoprijs

Freelance fotograaf Reinier van Willigen is winnaar geworden van de Twentse persfotoprijs. Hij maakte een foto van Udo Lindenberg, die voor zijn eigen standbeeld stond en door honderden fans werd gefotografeerd.
Vijftien Twentse fotografen hadden elk zes foto's ingestuurd. De vakjury stond onder voorzitterschap van hoofdredacteur Martha Riemsma van de Twentsche Courant Tubantia.

Geen makkelijke opgave

Zij stelde dat het bepaald geen makkelijke opgave was om de winnende foto eruit te halen. Uiteindelijk bleven drie exemplaren over waarna de plaat van Van Willigen als beste uit de bus kwam. "Een foto met heel veel lagen", vindt juryvoorzitter Riemsma. "Zowel in beeld als in symboliek. Het is een mooi beeld van een tijdsbeeld. Een ego, die zich voor zijn eigen standbeeld laat fotograferen door zijn fans."
Van Willigen is blij met de erkenning. "Normaal zie je wat wij maken terug in een krant en dat is het wel. Door deze wedstrijd komt het werk van mijn collega's en mij toch in een ander daglicht te staan. Ik word er zelf niet anders van, maar mooi dat dit is opgezet."

Ook een publieksprijs

Alle negentig foto's zijn de komende maanden te zien in StARTion op de eerste verdieping van het NS-station in Hengelo. Bezoekers kunnen ook hun mening geven over welke foto zij de beste vinden, zodat volgend voorjaar ook een publieksprijs uitgereikt kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.