nieuws

Politie op zoek naar getuige die ingreep bij steekpartij tankstation Enschede

Onderzoek na steekpartij bij tankstation in Enschede
Onderzoek na steekpartij bij tankstation in Enschede
De 57-jarige vrouw die gisteren bij tankstation Firezone aan de Haaksbergerstraat werd aangereden en daarna werd neergestoken, verkeert niet meer in levensgevaar, maar is nog niet aanspreekbaar. Er blijkt een voorbijganger te zijn geweest die met kordaat optreden erger voorkwam en daarna verdween. De politie is op zoek naar de man.
Inmiddels is meer bekend over de achtergrond van het incident. De 62-jarige man uit Den Haag die haar aanreed en neerstak is de ex van het slachtoffer. De man werd meteen aangehouden, hij zit nog vast. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.
De 45-jarige vriend van het slachtoffer stond te tanken bij de benzinepomp. Ook hij werd belaagd en bedreigd door de verdachte.

Dader teruggeduwd in auto

Het blijkt dat een voorbijganger een belangrijke rol heeft gespeeld. De getuige trad kordaat op door de verdachte in zijn auto terug te duwen en eerste hulp te verlenen aan de gewonde vrouw.
De politie beschikt over camerabeelden van het tankstation waarop het doortastende optreden van de man is te zien. Zonder zijn ingrijpen zou het mogelijk veel slechter zijn afgelopen met de vrouw. Het is niet bekend wie de man is.  

Hulpvaardige man is zoek

De hulpvaardige ging bij de komst van de politie weer weg zonder dat zijn gegevens bij de agenten achtergebleven zijn. 
De politie wil heel graag met deze onbekende man in contact komen om hem te bedanken. Tevens is de man een waardevolle getuige. Bent u deze man of weet u wie deze man is geweest? Bel met 0900 8844 of tip via het digitaal tipformulier.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.