nieuws

Wat zit er in de oude kluis van café De Gezelligheid in Zwolle?

Het kraken van de kluis van De Gezelligheid
Het kraken van de kluis van De Gezelligheid
Wat zit er in de oude kluis in een muur van café De Gezelligheid in Zwolle? Dat is de vraag die eigenaar Jos Piening en zijn vrouw al twaalf jaar bezighoudt. Sinds gisteren proberen ze achter het antwoord te komen. Op Facebook wordt het avontuur gedeeld.
"Deze kluis zit al sinds 1920 in het gebouw", vertelt Piening. "En wij lopen er, sinds we de eigenaren zijn, telkens langs met de vraag: 'Wat zou er toch in zitten?'"
Gisteravond was dan eindelijk het moment dat het echtpaar Piening erachter had moeten komen. De café-eigenaren hadden professionele kluizenkrakers (Piening: "Nee, geen inbrekers.") ingeschakeld om de kluis te openen. 

'Huilen in een hoekje'

De eerste deur werd succesvol geopend, maar bij de tweede deur ging er iets mis. De kluis schoot in de extra beveiliging, die alleen te verbreken is met een thermische lans. En laat dat nou iets zijn waar de kluizenkrakers niet op gerekend hadden.
"Dat was ze nog nooit overkomen",  vertelt Piening lachend, "dus die thermische lans hadden ze niet bij zich. Ze zitten nu nog steeds in een hoekje te huilen."

Mysterie

Een volgende afspraak om ook de tweede deur te openen is nog niet gemaakt, maar die gaat er zeker komen, verzekert Piening. Maar wat er in de kluis zit, blijft nog even een mysterie...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.