nieuws

Likken aan Donald Trump, streekpostbedrijf brengt bijzondere postzegel uit

Altijd al eens aan Donald Trump willen likken? Die gelegenheid komt er aan, nu het streekpostbedrijf van Nico Pannekoek uit Nieuwleusen een speciale postzegel uitgeeft. Op de zegel prijkt het hoofd van de aanstaande president van de Verenigde Staten.Â
Regionaal postondernemer Nico Pannekoek (67) uit Nieuwleusen gaf in de afgelopen 25 jaar met zijn streekpostbedrijf 'Streekpost Pannekoek' al 65 eigen postzegels uit. Een aantal daarvan naar aanleiding van actuele zaken in het nieuws. Sommige feiten schreeuwden om een eigen likvelletje. Zo ook de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. 
Niet één, maar zelfs twee vellen postzegels met in totaal zestien keer de markante kop van de 45-ste president presenteert Pannekoek. Ze liggen nu al voor tien euro per vel bij de diverse verkooppunten in de regio Dalfsen en Staphorst. Voer voor verzamelaars.

Naamsbekendheid

"De uitslag van de verkiezingen in de VS was zo spectaculair, dat ik dacht: daar moet een postzegel van komen”, zegt Pannekoek. Zijn bedrijf, groot in de gemeenten Staphorst en Dalfsen, bestaat 25 jaar en groeit nog steeds. “En eerlijk is eerlijk, het levert mij ook naamsbekendheid op.”
Een streekpostbedrijf heeft eigen postzegels nodig. Van 55 cent overigens. Kom daar nog maar eens om bij 's lands grootste postbedrijf. Het is één van de redenen dat Pannekoek nog altijd groeit. Bij belangrijke gebeurtenissen maakt hij een zegel, dit keer in samenwerking met Hilhorst reclame. 

Geen flauwe grap

De zegels zijn niet bedoeld als flauwe of bijtende grap. Pannekoek heeft hier wel patent op, maar dit keer zag hij er vanaf. Het bracht hem eerder al eens in de problemen. Zoals in het jaar 2000. Toen ontketende Pannekoek een diplomatieke rel toen hij, bij het 25-jarig bestaan van Suriname, een velletje postzegels maakte met de tekst 'Suriname 25 jaar bananenrepubliek'.
Suriname was woedend en de ambassadeur moest op het matje komen, omdat die eigenwijze Pannekoek uit Overijssel een grap uithaalde.

De Mabeltjeskrant

In 2003 maakte hij een zegel met als thema de Mabeltjeskrant. Toen was prinses Mabel het slachtoffer, die volgens Pannekoek het met list en bedrog tot het koningshuis had geschopt. De meningen waren verdeeld.
In 1995 maakte de postman een zegel over Ajax en de successen van de Amsterdamse club. Hij verzuimde de club in te lichten over merkrechten en dat soort dingen. Hij kon naar Amsterdam om 5.000 gulden in te leveren.

Risico lopen

Ook nu loopt Pannekoek een risico, want de foto's van Trump plukte hij van het internet. De aanstaande president en miljardair kijkt niet op een rechtszaak meer of minder. “Ik denk niet dat daar aan de overkant van de plas iemand zich interesseert in Nico Pannekoek, die een postzegel maakte.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.