PEC Zwolle vergeet te scoren en verliest van effectief Groningen

PEC Zwolle heeft het thuisduel tegen FC Groningen vanavond verloren. In Zwolle werd het 4-0. De ploeg van trainer Ron Jans was gek genoeg de betere, maar zag Groningen effectief omspringen met de kansen.
Het duel begon dramatisch voor de thuisploeg, want al na ruim veertig seconden was het raak voor Groningen en het was Tibbling die scoorde. Zwolle kwam daarna wel goed in de wedstrijd en kreeg kansen via Brama, Ehizibue, Menig en Saymak, maar zij scoorden niet. Van Weert raakte aan de andere kant de kruising, maar scoorde even later wel. Weliswaar in buitenspelpositie zorgde hij met een bal achter het standbeen langs voor de 0-2 ruststand.
Opnieuw was het Zwolle dat op zoek ging naar een treffer maar Menig en Saymak vonden opnieuw het net niet. Aan de andere kant was Tibbling dichtbij, maar wist Van der Hart redding te brengen. Ook Van Weert kreeg een kans, maar gleed de bal over. Een klein kwartier voor het einde was het beslist in Zwolle. Rusnak maakte de 0-3. Een paar minuten voor het einde zorgde Mahi met een fraaie treffer ook nog voor de 0-4. In blessuretijd mocht Rusnak nog aanleggen vanaf de stip, maar hij miste en dus was 0-4 de eindstand.

PEC Zwolle - FC Groningen 0-4

0-1 Tibbling (1)
0-2 Van Weert (39)
0-3 Rusnak (77)