nieuws

Hockeysters Michelle Fillet en Maxime Kerstholt uit Zwolle actief op WK met Jong Oranje

Michelle Fillet (19) en Maxime Kerstholt (20) uit Zwolle strijden in Chili om de wereldtitel met Jong Oranje. Beide dames hockeyen in Nederland op het hoogste niveau, Michelle bij Kampong en Maxime bij Laren. Het professionele hockeyen begon voor beiden bij HC Zwolle.
In Utrecht speelden de dames van Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen Jongens B. “We hebben verschillende scenario’s doorgenomen. Het zag er misschien wat rommelig uit maar we hebben wel allerlei spelsituaties kunnen oefenen”, zegt Maxime. De speelster van Laren is een tijdje uit de picture geweest vanwege een blessure. Ondanks dat heeft ze wel een leidersrol gekregen bij Jong Oranje. Michelle moet met name voor de doelpunten zorgen. “Ik ben snel, kan makkelijk een balletje in de diepte meegeven en ik heb een hard schot”, aldus Michelle.
De eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea verliep gelijk goed. Er werd gewonnen met 10-2. Michelle Fillet scoorde maar moest de wedstrijd al snel staken vanwege een blessure. Later bleek uit onderzoek dat de hockeyster van Kampong haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Ze zal hoogstwaarschijnlijk een jaar aan de kant staan. Desondanks won Jong Oranje de rest van de groepswedstrijden van de Verenigde Staten en Zimbabwe. Dankzij deze overwinningen plaatst Jong Oranje zich voor de kwartfinale op woensdag 30 november.
Via de officiële website van het toernooi zijn de dames van Jong Oranje te volgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.