nieuws

Gymnasium Celeanum uit Zwolle naar landelijke finale van het NK Debatteren

Finalisten NK debatteren
Finalisten NK debatteren
Leerlingen van het Gymnasium Celeanum uit Zwolle hebben zich geplaatst voor de landelijke finale van het NK Debatteren op 21 januari op de Universiteit van Utrecht.Â
De Zwolse scholieren waren afgelopen zaterdag sterk op dreef tijdens de tweede voorronde op het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Ze deden het tijdens de debatten, over onder meer het invoeren van een drinkbewijs en het ontzeggen van ontwikkelingshulp aan landen die vrouwenrechten schenden, zo goed dat het Celeanum overall op de eerste plaats eindigde.
Er deden 36 scholen mee. Uiteindelijk  plaatsen zich na drie voorronden 30 scholen voor de finale. Celeanum is daar als beste school van de tweede voorronde al zeker van. 
Het debatkampioenschap voor havo en vwo-leerlingen uit de bovenbouw wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht, StudentsPlus en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.